Yoga

YOGA
Yoga kan voor iedereen een ander doel hebben. Voor de een is dat fysiek sterker en leniger worden,voor de ander het verminderen van stress of het verminderen van lichamelijke en geestelijke klachten. Wat je doel ook is iedereen is welkom!

Wat houdt yoga in?
Het ontstaan van yoga begon duizenden jaren geleden waar yoga een uitgebreid systeem was voor het welzijn op verschillende niveau’s; fysiek,mentaal,emotioneel en spiritueel. Door middel van asana’s (yogahoudingen) ademhaling en meditatie probeerde men hun fysieke en mentale gesteldheid in balans te houden.

Er zijn ontzettend veel voordelen van yoga. Hieronder een kleine selectie van voordelen:

 

-Flexibeler/ leniger worden
Door middel van de yogahoudingen worden de pezen en de spieren verlengd. Je wordt soepeler en leniger. Zonder het lichaam meteen tot het uiterste te pushen zul je stap voor stap steeds een stukje verder komen.

-Sterker worden
Door de verschillende yogahoudingen maak je gebruik van spierkracht. Hierdoor zul je werken aan spieropbouw van de verschillende spiergroepen. Naast flexibiliteit helpt ook je spierkracht om verschillende klachten te voorkomen.

-Betere focus
Wanneer jij de baas bent over je gedachten, kun je je makkelijker afsluiten van negatieve gedachten.

-Betere bloedsomloop
De yoga oefeningen die je doet en de bewegingen die je maakt stimuleren de bloedcirculatie. Hierdoor kan er meer zuurstof worden opgenomen in je lichaam en krijg je meer energie.

-Vermindering van stress
Door yoga kom je meer uit je hoofd en in je lichaam. Doordat de focus hierdoor ligt op je lichaam en op je ademhaling zul je minder bezig zijn met wat er in je hoofd omgaat waardoor je stresslevel zal dalen.

-Betere ademhaling
De ademhaling is binnen de yoga een van de belangrijkste factoren. Ademhaling brengt lichaam en geest in verbinding. Een verkeerde ademhaling heeft een negatieve invloed op het hele lichaam waardoor het lichaam in disbalans raakt. Doordat we tijdens yoga ons bewuster maken van onze ademhaling zul je hiervan alleen maar voordelen ondervinden

-Ontspanning
Een van de voordelen van yoga is dat je leert alle lichaamsdelen te ontspannen en het in je hoofd rustiger te laten worden. Dit doen we niet alleen door middel van fysieke houdingen maar ook door middel van ademhaling en meditatie.

 

 

Maak gebruik van onze GRATIS proefles